Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Chili plantor, Hur får man fram frukt?

2009-09-24 15:20 #0 av: HextremO

Nu vet jag inte om jag är på rätt sajt överhuvve taget, men chansar iallafall.

Min pappa har massa chiliplantor, vet dock inte sort.

Dom blommar som tusan men det kommer ingen frukt.

Vad ska man göra för att frukten ska komma?

Anmäl
2009-09-24 21:33 #1 av: Lill-Kisse

Det är ju mystiskt.

Var står de någonstans? Ute eller inne?

Vilken temperatur är det på platsen?

När började blomningen?

Anmäl
2009-09-24 21:51 #2 av: Åsa S

Om det inte finns insekter får man pollinera blommorna själv. +Om plantorna sitter i ganska små krukor kan det också påverka hur många frukter plantan vill föra fram.

Anmäl
2009-09-25 01:22 #3 av: HextremO

#1 jag ska kolla upp det.

Hur ska dom stå, temp osv?

 

#2 Hur pollinerar man dom själv? vet inte alls hur dom står eller hur tätt dom sitter. Han pratade om det idag så jag tänkte vara snäll och hjälpa han att få reda på de..

Anmäl
2009-09-25 01:42 #4 av: Lill-Kisse

Det brukar fungera att plantera chilipeppar i en stor kruka på våren, placera den mot en södervägg så att den får mycket sol och vattna så att den inte riskerar att torka. Sedan sköter bin och andra insekter om pollineringen. Mot slutet av sommaren kan man få en massa fina små chilifrukter. De kan torkas för att bevaras länge.

Inomhus måste man väl gå runt med en liten pensel mellan blommorna så att de befruktas antar jag, men har inte provat.

Anmäl
2009-09-25 01:46 #5 av: HextremO

#4 Okej, jag tipsade han om pollineringen om dom stod inne.

Ska vänta på svar om hur dom står osv..

Anmäl
2009-09-27 14:59 #6 av: Sovgott

Vi har haft chiliplantor inomhus (i det soligaste fönstret) som burit frukt. Vi pollinerar blommorna med en akvarellpensel. Som ÅsaS skriver så blir det fler frukter ju större kruka plantan står i. Och plantorna kan även behöva lite näring. Blåkorn t ex.

Anmäl
2009-09-29 00:53 #7 av: mammaz

Man behöver ingen pensel för att hjälpa till med pollineringen. Det är bara att ta med fingrarna på blommorna. (så får du pollen på fingret och tar sedan på nästa blomma)

 

Anmäl
2009-10-01 21:39 #8 av: jesi

Jag har haft chiliplantor utomhus som bar ordentligt med frukt ...tog dock lååång tid för dessa att gå från grönt till rött...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.