Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Frostnätter och plantera perenner...

2009-10-02 23:30 #0 av: Joline

Hej Hej trädgårdsvänner! 

Har fått leverans från Hortogreen idag. Kan man fortfarande plantera ut dem, trots frostnätter, eller ska jag övervintra dem inne ??   (Z. 4-5)

Rudbeckia

Silvernäva

Kärleksört vit

Mörkbadig strandtrift

Akleja Black Barlow

Luktpion

Temynta

Funkia

Krusastillbe

Höstsilverax Pink Spike

Rodgersia

Dagliljor dubbla

Anmäl
2009-10-03 00:29 #1 av: Åsa S

De lär klara sig bättre utomhus än i bostadsvärme.

 

Man brukar kunna plantera ganska sent på hösten men om växterna är planterade i något torvbaserat substrat så får man kolla tidigt på våren så plantorna inte har skjutits upp ur marken. Löser man upp ev. rotsnurr och planterar ner rotklumparna väl brukar de dock inte skjutas upp så lätt ur marken.

Anmäl
2009-10-03 14:48 #2 av: Joline

Ja det såg ut som torv och barkmull. Stadiga fina plantor.

Tack för dina råd, så ska jag göra. Har grävt färdigt rabatterna till dem för länge sen, ivrigt i väntan på leveransen...

(Tack igen /Joline )

Anmäl
2009-10-03 16:30 #3 av: [Asta]

Har också planterat ett gäng perenner nu i höst. Det är så jobbigt bara att inte få veta om det blir bra förrän till våren till tycker jag.

Anmäl
2009-10-03 16:58 #4 av: Halvdansken

#3, för att inte tala om när man sätter lökar... Å andra sidan blir det alltid en överraskning eftersom jag inte har koll på var jag trycker ner dem. Perenner finns med i trädgårdsplanen.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2009-10-03 17:48 #5 av: Lill-Kisse

Jättebra av dig att du förberett rabatten innan plantorna kom!

Så vitt jag begriper, är det ingen av dessa perenner som skulle klara en vinter inomhus innan de får komma i jord. Plantera allihopa nu. Det blir säkert bra.

Anmäl
2009-10-03 18:50 #6 av: [Asta]

Hm - nej jag är inte heller superbra på att minnas alla ställen jag stoppar ner sakerna på.

Anmäl
2009-10-03 21:49 #7 av: Joline

Ska göra en "företeckning" så man vet ungefär var man kan förvänta sig att de dyker upp i vårTungan ute.

 

Man kanske kan täcka dem med väv ett tag så de hinner rota sig lite iaf

 

 

Anmäl
2009-10-04 16:00 #8 av: kickboard

Ta gärna ett foto av planteringen när du är klar, så vet du var de ska komma upp till våren.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.