Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Nybörjarväxter

2009-10-01 18:07 #0 av: barbanymf

Hej!

Jag är helt "grön" på det här med odling och så vidare. Bor på ett internat med solsken i fönstret och vill dra nytta av detta.

Några nybörjarväxter som man kan ha i fönstret?
Kanske till och med örter att äta?
Och främst av allt hur gör man? Var får man tag på allt?

Tack på förhand!

Engla

Anmäl
2009-10-01 19:37 #1 av: jesi

Testa Basilika om du har ett varmt o soligt fönster ... finns att köpa som frö om våren i nästan vilken matbutik som helst , eller som färdig planta ... sätt i en kruka med näringsrik jord och se till att den inte torkar ut ... nyp av bladen ovanför ett bladpar när du "skördar"så förgrenar den sig fint...oregano är också lätt och användbar i köket...annars finns det fetbladsväxter eller varför inte pelargon som också är tålig..men dessa är mer prydnadsväxter dock..

Anmäl
2009-10-02 01:51 #2 av: Lill-Kisse

Häng en Ampellilja, som anses vara luftrenande, i fönstret. Placera en Gullranka en bit ifrån fönstrets direkta sol, så har du två tåliga krukväxter att börja med. De har vackra blad och är billiga i inköp. När du märker att de trivs, kan du utöka med andra krukväxter.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.