Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Vilket djur har grävt i vår rabatt?

2009-10-14 13:57 #0 av: pamina

Hej!

I en av våra rabatter, uppbyggd med sten i framkant och berg i dagen i bakkant, upptäckte jag att det fanns ett getingbo under den stora irisruggen. Jag brydde mig inte så mycket utan tänkte låta dem vara ifred. Men sist vi kom ut till stugan hade någon grävt upp ett stort hål under hela irisruggen och rafsat upp jord och andra plantor i rabatten. Getingarna var så klart inte glada (gör mig mindre) men irisen kommer formodligen att skadas rejält då rötterna hängde fritt i luften och det hade varit frost.

Vilket djur gör detta? Hålet var närmare en halv meter djupt. Vilket djur vill få getingar på nosen? Vi vet att det finns räv på tomten, rådjur så klart och vi misstänker skarpt att en del hundägare låter sina djur springa helt fritt. Varför skulle någon av dem vilja få tag på getingarna?

PS Nästa säsong tar vi itu med projekt "Stängsla in hela tomten"!!!

Anmäl
2009-10-14 14:50 #1 av: Woodland

Min gissning är grävling.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2009-10-14 17:33 #2 av: anki1

Grävling säger jag med. Haft detta fenomen i en av stenbräckan.


Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

Anmäl
2009-10-14 19:49 #3 av: Anders 50

Räv eller grävling. Och det är getinglarverna som är godsakerna.

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-10-15 00:28 #4 av: pamina

Tack för svaren! Grävling, det hade vi inte en tanke på. Ja, eller räv då, det vet vi ju att det finns, har sett den flera gånger. Getinglarver - jasså de är goda, man kanske skulle prova. Skämt å sido det var intressant att höra, vi började fantisera om Getinghonung!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.