Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Gräsmattor, grovplanering och gödsling.

Höstens lov

2009-11-14 21:54 #0 av: bluemary

Vi har en stor trädgård på c:a 9 500 kvadrat.
Har läst att man inte ska kratta bort löven utan
låta dem ligga kvar, men lite vill man ju få bort
för att det ska se någorlunda ut.

Men på vissa ställen så blir det löv som man mer
eller mindre kan vada igenom. Undrar om detta
skadar gräset ?

 

 

Anmäl
2009-11-14 23:30 #1 av: Lill-Kisse

Hej och välkommen!

Det är ju så man kan bli avundsjuk för mindre - 9 500 kvm. Hur olika personer gör med sina löv, kan du läsa om under tråden "Kratta löv?" om du trycker på "Äldre inlägg" för att bläddra nedåt.

 

Anmäl
2009-11-21 23:41 #2 av: Diana61

9500 kvm !!!!!!!!    FUSK!!!!

Om det ligger löv som en kaka på gräsmattan så skadar det gräsmattan, men ligger det löst spritt här och där så är det ok. Man kan köra över det med gräsklipparen som de gör i parkerna för att på så sätt "göda" gräsmattan och maskarna är glada om man lämnar lite mat åt dom.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.