Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Pioner - Paeonia Hur plantera för bästa ressultat?

2009-12-04 20:57 #0 av: shagya

Hejsan!

Jag har köpt lite olika rotknölar av diverse Paeonia sorter. Flera har sagt mej att inte plantera för djupt? Men ingen har sagt hur djupt jag ska plantera dem. Fins det någon som kan berätta hur jag ska plantera dessa för bästa ressultat & om det är något annat jag ska tänka påObestämd?

Tack på förhandGladShagya

Anmäl
2009-12-05 12:27 #1 av: Åsa S

Låter som lite sent att plantera pioner nu men är det södra sverige går det kanske bra. ca 4-5cm jord max ovanpå knölen, blir det för mycket jord på knölen uteblir ofta blomningen.

 

Planteras i sol-halvskugga gärna i näringsrik jord på väldränerad plats, i jord som har god fuktighetsförmåga gärna med lite lera i.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.