Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Skördat på första advent!

2009-11-30 00:17 #0 av: pamina

Hej!

Idag skördade jag, huvudsallad (under fiberduk) rosésallad och ruccola! Ja, och så rödbetor och jordärtskockor men det är ju inte lika märkvärdigt. En ensam ringblomma lös vackert gul bland alla vissna löv.

Kändes mysko att kunna skörda sallad så här års. Hur ser det ut i era trädgårdar? PS vår trädgård är i zon 2

Anmäl
2009-11-30 01:08 #1 av: moondancer

ogräset växer och frodas. Kunde tyvärr inte odla något i år...men nästa år...då jäklar ska det odlas!

Anmäl
2009-11-30 17:17 #2 av: ikna

#0 Visst är det ovanligt! Jag skördar också fortfarande sallat, mangold och rotselleri. Glad Ny spenat är sådd i växthuset och växer sakta, fortsätter hösten så här så kanske det blir spenat på julbordet! Flört

Anmäl
2009-11-30 17:47 #3 av: ginnan

Jag har brysselkål, purjo, persilja och ruccola i mitt växthus. Alla tål ju lite kyla. Hämtar in efter behov.

Anmäl
2009-12-04 13:30 #4 av: Sol-

Min Mamma hittade kantareller igår....


Anmäl
2009-12-05 18:36 #5 av: pamina

Hej igen!

Ja, det är bra underligt! Nu har det ju varit ganska kallt i veckan så jag får se hur det ser ut i morgon när jag kommer ut till stugan och trädgården igen.

Så småningom skaffar vi nog också växthus då kan man ju ha lite underhållsvärme, då kanske man kan skörda året om?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.