Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Rosbeskärning sen-höst

2009-11-08 02:06 #0 av: Rozzy

En mycket stor vildvuxen flament ros med massa stora grenar står mot väggen i skyddart läge. när det stormar slår grenarna mot sovrumsrutan, jag undrar om jag kan skära ner ungefär 20% av den för att ändra växtsättet och få en lugnare sömn?

Den kommer väl inte dö? Har hört om folksom tom flyttat och klippt på hösten utan att det hänt något.

Anmäl
2009-11-08 09:50 #1 av: Åsa S

Antar att det är Flammentanz du menar och denna ros är inte känslig så klipp du den kommer inte dö.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.