Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Nu går det framåt!

2010-01-01 23:55 #0 av: Halvdansken

Så, nu återvänder ljuset sakta och för min del börjar det klia lite i fingrarna. Här nere i Danmark kan man förvänta sig de första vintergäcken första halvan av januari, men just nu är det skitkallt här  -10 grader, så det kanske dröjer detta året.

Skratta ni i Norrland som väl tycker det är ganska milt vinterväder, men om det blåser blir det kallt, och sen är det barfrost, vilket inte är så lyckat. Plus att vi inte är vana, givetvis, vi är lite tunnskinnade här.  Tungan ute

Men men... snart...

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2010-01-02 17:03 #1 av: SaJo123

Åh! Satte vintergäck förr-förra året och det var så roligt när de tittade fram! Köpte fler i höstas och satte! Och så var jag ute och grävde bland snön och hittade en blommande julros! Härligt med januari. Är lite avundsjuk på er i Danmark över att våren är så tidig hos er...

Anmäl
2010-01-03 14:16 #2 av: [Asta]

Jag blir så avundsjuk när du säger så. Jag vill också ha tidigare vår.

Anmäl
2010-01-03 14:35 #3 av: Halvdansken

Även ni med lite senare vår kan väl snart börja förbereda? Fröer som ska sås? Inköp planeras? Er utomhussäsong är ju kortare, så ni får ju ha en noggrannare förberedelse.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2010-01-03 15:25 #4 av: [Asta]

Tänka kan man alltid göra. Och jag tror att jag ska börja tidigare i år än förra året eftersom det är så pass kallt där jag sår.

Anmäl
2010-01-08 07:50 #5 av: kickboard

Kölden håller ivern i schack ganska bra ännu. Vi har nästan 30 grader kallt idag..

Anmäl
2010-01-08 10:49 #6 av: [Asta]

Fast tänka kan man göra. Själv beställde jag några pelargonsticklingar och så var jag på Jula och köpte en växthushylla. en sån här.

Växthushylla med PVC-överdrag

Jag tänkte att jag skulle kunna ha frösådder i en sådan. Kan man ha i tre lager istället för att bre ut dem på ett bord som jag gjorde förra året. Tog mycket plats. Köpte ett par billiga lysrör också som jag ska försöka fästa på de nedersta hyllorna. Den översta hoppas jag ska få ljus utifrån när det börjar bli dags.

Fast några pelargonfrön tänkte jag snart så. De verkar behöva lång tid.

Anmäl
2010-01-11 20:49 #7 av: nallox

HÖR NU NI NI!

Nu får ni vara snälla! Jag bor 15 mil norr om polcirkeln och i bästa fall har löven slagit ut till Midsommar..

Solen har i dagarna stigit över horizonten för första gången på tre veckor-

Men vi drömmer om gröna trädgårdar också..

Anmäl
2010-01-11 22:46 #8 av: hindul

#7 Åh, vad gott det doftar om din vackra bild, jag känner sommaren i näsan när jag tittar på den! (Atjoo!)

Men vet ni, det är bra med en kall vinter - då dööör alla mördarsniglarna! Eller i alla fall rätt många...

Anmäl
2010-01-12 19:44 #9 av: kickboard

Vi har inga mördarsniglar häruppe i Vasatrakten i Finland och det är alltid något att vara glad åt när kölden knäpper i knutarna.

Anmäl
2010-01-13 22:34 #10 av: anki1

Åååhh, vad jag längtar efter vår och sommar, när jag såg den vackra bilden på lupinerna. Det är favvisar.


Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

Anmäl
2010-01-15 23:18 #11 av: awjungfru57

här på Värmdö har snön legat sen i lucia. Isarna är tjocka, även i skärgårn. Men man vill ju så frön. Vad ska man välja för lysrör? Jag har förstått att det är ljuset det kommer an på. Jag tyckte allt kom igång så sent i somras, det verkar som det måste komma igång tidigare för att över huvud taget få några tomater innan det är dags att ta in dom för mognad i fönstret på hösten..

Anmäl
2010-01-16 17:58 #12 av: anki1

11, Vi bor inte så långt ifrån varandra. Saltsjöbaden. Men jag har min trädgård (sommarställe) i Roslagen


Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.