Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Pelargonerna växer!!

2010-01-17 17:54 #0 av: [Asta]

Jag har pelargoner och fuchsia i källaren. Och eftersom källaren inte är uppvärmd så är där ganska kallt just nu. Ändå har pelargonerna börjat växa. Mårbackan står till och med där nere och blommar. Jag funderar på att börja plantera om dem. Men inte kan man väl låta dem stå kvar i källaren om man planterar om dem? Och inomhus är väl för varmt att ta dem?

Hur gör ni med era pelargoner?

Anmäl
2010-01-17 18:22 #1 av: Åsa S

Låter som det är något varmt, fuchsior/pelargoner som ska vila i helt bör bara ha ett par plusgrader och då brukar de stanna av helt, så om det går så kan du ju sänka temperaturen annars kanske det går att sätta dit någon form av belysning som går på en timer, det är ju något tidigt att börja driva igång dem.

 

Jag har bara några pelargoner och de sover i förrådet i mörkret och kylan.

Anmäl
2010-01-17 20:24 #2 av: [Asta]

Kallt är där - men ljust. Där finns ingen värme överhuvudtaget så det går inte att sänka temperaturen mer än genom att öppna fönsterna. Inte många plusgrader där inte. Däremot är stora fönster så de står rejält ljust.

Anmäl
2010-01-18 14:56 #3 av: ikna

Mina som jag har inomhus 14 -18 grader och ljust, har också börjat växa. Dem har jag klippt ner, men väntar med omplantering tills februari.

De pelargoner jag har i övervintringstält i växthuset (utan extraljus, 2-10 grader), har blommat hela vintern, men de står stilla i växten. Här kommer jag att öka värmen i februari till 10-15 grader och då planteras de om och klipps ner.

Några pelargoner och fuchsior står avlövade och mörkt i ca 2-5 grader. De kommer fram i ljuset i slutet av januari.

Anmäl
2010-01-18 18:14 #4 av: [Asta]

Hm - de får väl stå där till februari och så planterar jag om dem då. Men då får de väl stanna i källaren efter omplantering.

Har du kvar dina i växthuset efter omplanteringen?

Anmäl
2010-01-19 14:29 #5 av: ikna

Jag startar i växthuset i februari, då gör jag bubbeltältet lite större och har övervintrare och nya sådder där. I övriga växthuset brukar det vara frostfritt då, så där har jag lite sådder också.

Anmäl
2010-01-20 08:08 #6 av: Tilda-T

Det är den här tiden på året som man önskar att man bodde i zon 1 eller högst 2, så att man kunde rivstarta redan i feb nu får man vackert vänta åtminstone till början på April annars blir man ruinerad när elräkningen kommer!

Anmäl
2010-01-20 09:05 #7 av: [Asta]

Jag har inte något växthus så här få det bli källaren. Inte för att den går att värma upp den heller, men jag har den i alla fall. Och där är mycket fönster även om där inte är någon värme.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.