Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Akvariebelysning

2010-01-24 13:18 #0 av: ikna

Är det någon som vet om det funkar att använda akvarie-lysrören till plantuppdragning?

Anmäl
2010-01-24 15:00 #1 av: Halvdansken

Det beror ju på vad du har för ljusrör i akvariet nu. Jag hade växtakvarie, så jag hade speciella ljusrör för just växter.

Tror nog att det borde fungera. Om du inte har väldigt speciella rör. Vet inte hur det är med saltvattensrör tex?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2010-01-24 17:57 #2 av: ikna

Jag köpte ett akvarium på blocket för att dra upp plantor i. Det sitter 2 Sylvania lysrör i på 10000 Kelvin, så det borde räcka.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.