Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Så efter månen?

2010-02-28 13:16 #0 av: SaJo123

Pratade med mamma och hon nämde att min faster gick mycket efter månen vid sina sådder och odlingar...

Vad tror ni? Då borde jag inte så just nu??

Hittade några länkar "jag sår helst när månen ligger mellan ny och fullmåne. Det känns som om plantorna kommer snabbare då! Att månen "drar upp dem"

"När månens bana år stigande eller nedåtgående på himlen påverkas saftströmmarna i växten. Vid nedåtgående måne dras safterna nedåt till rotområdet dvs planteringstid. Dvs kraften finns i rötterna, och det blir lättare för en växt att rota sig vid omplantering."

Anmäl
2010-02-28 13:21 #1 av: SaJo123

"Sätt sticklingar vid avtagande måne..."

Skulle bara säga att min faster var känd i släkten för att ha en fantastiskt prunkande trädgård och ändå bodde hon ganska högt norrut.

Anmäl
2010-02-28 14:21 #2 av: Åsa S

Biodynamikerna brukar följa månkalendern för sådder och liknande. Det finns såna såkalendrar att köpa ex. Maria Thuns Så- och skördekalender som ofta kan köpas hos antroposoferna. (den verkar även finnas på norska och danska ser jag då man söker på nätet).

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.