Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Pelargonfrön

2010-02-15 16:33 #0 av: minnapinna84

Hej,

 

var och kikade lite på plantagen här hemma i helgen och hittade små pelargonsticklingar. 4 st fick följa med mig hem. Får hoppas de klarar sig och växer upp till stora fina pelargoner :)

Nu till min fråga, vet att man kan plantera upp pelargoner från frön. Vart man kan hitta dem? är de svårt?
Tycker det roligaste är att plantera små frön och se de växa upp än att plantera små plantor och se de bli större (även om det oxå är kul, men mer "spännande" med frön) Glad

 

Anmäl
2010-02-15 17:44 #1 av: Åsa S

Pelargonfrön brukar finnas i fröställen i trädgårdsbutik, pelargonfrö är inget ovanligt. De brukar vara ganska lätta att föröka från frö, jan-februari är lagom tid att fröså.

 

Man kan även shoppa frö hos postorderfirmor som ex. impecta

Anmäl
2010-02-15 18:29 #2 av: SaJo123

Frö med posten:

Sök på Pelagon i rutan till höger.

 

http://www.fromedposten.se/

 

Har beställt. De skickar fröna i ett vanligt brev. Brukar komma på 2 dagar! :-D

Anmäl
2010-02-16 13:23 #3 av: minnapinna84

#1 Jag tittade i fröstället, men kanske får titta nogrannare nästa gång  Glad Ska kolla på impecta också, tack! Glad

 

#2 Tack för hemsidan, hittade jättefina där :) Ska beställa direkt! Åh vad roligt :)

 

 

Anmäl
2010-03-03 00:30 #4 av: Pulcherimas

Det finns jättespännande pelargonfrö att buda på hos Tradea under rubriken "pelargoner". Odla.nu har en köp&sölj-sajt där det också brukar annonseras ut både fröer och sticklingar.

Jag hade turen att köpa fröer från en erfaren pellis-älskare och fick med mig några goda råd: nyp med t.ex en nagelsax av det allra yttersta delen av fröet, lägg dem i en kopp och slå kokhett vatten över, låt stå ett par dygn. På detta sätt väcker man upp frön som annars kan ta mycket god tid på sig att gro!!

mvh, Monica

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.