Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Vad heter denna skönhet?

2010-02-25 21:20 #0 av: gummimamma

Är det någon som vet vad denna blomma heter? Har fått lökar av min mamma för många år sedan och varken hon eller jag vet vad det är för något. Den har stora, breda, blanka blad - upp till ca 40cm långa och ca 15 breda. Blommar med underbart doftande vita blommor, flera på en stjälk.

 

Anmäl
2010-02-25 22:03 #1 av: Åsa S

Jag tycker det ser ut som en Eucharis (brukar kallas amazonlilja på svenska)

Anmäl
2010-02-25 22:45 #2 av: [Asta]

Väldigt vackra blommor!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.