Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Så Chili-frön

2010-02-28 12:16 #0 av: SaJo123

Har köpt frön till Chilipeppar. Det är till dem jag behöver extraljus... Har läst att de inte hinner börja blomma och bilda frukt annars. Skulle vara kul att följas åt med någon annan som sår chili och jämföra sorter och så...

Anmäl
2010-02-28 13:14 #1 av: sislak

Jag har sått både chili/paprika  av olika sorter sedan barnsben men inte behövde jag något extraljus till dem.  Bara de står i ett ljust och inte för varmt fönster så brukar de bli fina.  Plantorna kan även, om man har plats, tas in till vintern och de kan överleva länge. Allt jag brukar ha i mitt växthus (kallväxthus) har jag själv sått från frön.

 

Anmäl
2010-02-28 14:24 #2 av: Åsa S

Nej nu behöver man inte extra ljus, runt mars är det tillräckligt med ljus i ett fönster, börjar man odla i dec-jan brukar man dock behöva extra ljus. Det finns sorter med olika lång utvecklingstid det finns sorter man kan så i mars och ändå få skörd först på även om de andra såddes i januari. För att få blom räcker det med det vanliga ljuset utomhus.

 

Alban är en av de snabbaste sorter jag brukar odla + Sarit Gat är ganska snabb den med.

Anmäl
2010-02-28 19:20 #3 av: SaJo123

Tack för tipsen!

Anmäl
2010-02-28 23:49 #4 av: SaJo123

Nu har jag sått chilin! Håll tummarna!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.