Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Annat som lever

Kiwi

2010-03-13 17:11 #0 av: vojsan

Hejsan

Är det någon som vet hur man kan veta skillnad på han och hon plantor? Jag har planterat mina kiwisar från frukt jag köpt i affären...

Någon ide´?

Anmäl
2010-03-13 18:19 #1 av: Åsa S

Det går inte att se förrens de blommar.

Anmäl
2010-03-14 00:34 #2 av: Yvve

Hur länge sedan sådde du dom?? Nyfiken Glad

Anmäl
2010-03-14 19:19 #3 av: vojsan

ca  3 veckor sedan sådde jag dem...

 

Men ser jag på blommorna att de ser olika ut eller hur ser jag på blommorna ?

 

Anmäl
2010-03-14 21:50 #4 av: Åsa S

Honplantan har honblommor med pistiller, hanplantan har hanblommorna med ståndare. Blommorna är inte så jättestora men med en lupp el. ett hyfsat bra förstoringsglas kan man nog se. +Du har många år på dig att kolla blombilder på nätet kiwi sätter oftast inte frukt förren efter en 4-5år el. så + de behöver kall vintervila.

Anmäl
2010-03-15 00:18 #5 av: [Sephrenia]

Självpolinerande kiwi

Anmäl
2010-03-15 08:15 #6 av: Åsa S

#5 Japp det finns självpollinerande kiwi men det får man inte från frön ur en vanlig kiwi som inte hör till samma art som Issai. Issai är dock så dåligt självfertil att jag tycker det är lurendrejeri att sälja den som självfertil. +Issai är den minikiwi som har sämst smak.

Anmäl
2010-03-15 08:21 #7 av: [Sephrenia]

#6 Ah, jag har kollat på att köpa en sådan att ha på balkongen men sambon stoppade mig eftersom han inte gillar kiwi och jag är allergisk så det kändes som en waste..

Men hur funkar självpolineringen i praktiken? Antar att det är ett könsneutralt träd.

Anmäl
2010-03-15 08:37 #8 av: Åsa S

Det är inget träd det är en klängväxt och pollinering funkar som för det mesta annat = insekter som placerar pollen på pistillen, självfertila sorter har både ståndare och pistill i blomman = de är tvåkönade. Många tvåkönade växter har dock ett inbyggt hinder i sig så de inte kan befruktas av eget pollen utan måste ha pollen från en annan ur samma släkte ex. många av våra fruktträd är så. (Kan även tillägga att Bakker inte är någon höjdarfirma att handla av, söker man på odla.nu och allt om trädgårdsforum så hittar man en hel del mindre bra saker)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.