Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Flytta buxbom

2010-04-03 23:28 #0 av: Blomella

Kan man flytta på buxbom som är ca 80 X 80 cm nu när frostnätterna är borta?

Vet att det ultimata är flytt senhöst, men vi håller på och anlägger trädgården och dom står i vägen..

Dom kommer stå i samma läge, bara lite längre bort.

 

Annika

Anmäl
2010-04-05 15:28 #1 av: Woodland

Min erfarenhet är att man kan flytta  vadsomhelst bara man får med sig växtens rotklump så orubbad som möjligt d.v.s  att det finns kvar tillräckligt med jord runt den.  Får du upp busken på det viset kan du sätta den någon annanstans.  Jag kan tänka mig att du har förberett den nya planteringsgropen efter alla regler.  Det kan vara bra att skydda det vintergröna mot stark vårsol till att börja med så att det inte sker för hastig avdunstning genom bladverket.

Lycka till!  Glad

 

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.