Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Plantera bland sten

2010-04-04 12:32 #0 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Har inte den ideala tomten för att gräva ner, den är sten och stenkross. Tomten är full med träd, björkar, enar, tallar, alar och granar som jag skulle tro alla är självsådda.

Jag skulle så gärna vilja ha ett fruktträd men vet inte om jag ens har nån chans att få det att överleva.....nån som har några tips att ge? Ett litet körsbärsträd vore fantastikst men finns det fruktträdsorter som har större chans att klara en sådan plantering så kör jag på det.

Anmäl
2010-04-04 18:02 #1 av: Åsa S

Kanske något buskkörsbär kan funka i det läget ifall du blandar ner så mycket mullrikt material du kan, var noga med att lösa upp ev. rotsnurr  + Ser till att vattna busken. Och när man vattnar ska det vara rejäla rotblötor så det blir blött på djupet då söker sig rötterna nedåt, inget småskvättande och inte vattning varje dag för då lägger sig rötterna på ytan och blir ännu mer torkkänsliga.

 

Buskkörsbären är dock surkörsbär den typen man har till saft och sylt, oftast är de tåligare än sötkörsbär (=bigarrå).

 

ex. på buskkörsbär

Lettisk låg ca 2m hög

Nordia ca 3m hög

Kirsa ca 3-4m

Berit (höjd?) ska vara något sötare, är dock svår att få tag på.

Anmäl
2010-04-04 18:37 #2 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Det där låter inte alls dumt inte med buskkörsbär, gör gärna saft/sylt ellr paj på dem. Tack så hemskt mycket Skrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.