Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Gammalt plommonträd

2010-04-01 16:09 #0 av: Joline

Vi har ett gammalt plommonträd som vi skulle behöva kapa en stor gren på.

Den har börjat hänga ner och kommer att knäcka trädet annars.

Kan man göra det nu?

/Joline

Anmäl
2010-04-01 17:01 #1 av: Åsa S

Om det inte är akut så är det bättre att vänta till JAS (juli, augusti, september), är det akut såga så att du sparar grenkragen nu ganska snart under en solig och torr dag. Och att grenen hänger ner behöver inte betyda att den kommer knäcka trädet oftast är det grenar med spetsig grenvinkel som är farligast ur fläkningssynpunkt och inte grenar som pekar utåt med trubbig grenvinkel.

 

Något många brukar missa när det gäller plommon är att man MÅSTE kartgallra ifall det är stora skördar det ska vara minst 3-4cm mellan frukterna.

Anmäl
2010-04-02 23:23 #2 av: Joline

Tack för råden Åsa. Ska försöka palla upp grenen o vänta till juli med kapningen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.