Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Idealiska krukan?

2010-03-18 23:51 #0 av: [Sephrenia]

Vad är den idealiska krukan för fågelbobräken?

Anmäl
2010-03-20 10:19 #1 av: Åsa S

Växter bryr sig inte om vad du odlar dem i bara det inte är för stort eller smått, om det är en superdyr kruka eller ett gammalt mjölkpaket du odlar i bryr sig inte växten om.

 

+Man bör ha lämplig jord i detta fall krukväxtjord med små lecakulor i. Samt det ska ALLTID finnas dräneringshål.

Anmäl
2010-03-20 11:29 #2 av: [Sephrenia]

#1 jag tänkte mer på att folk brukar säga att dom inte vill ha djupa men breda för de har inte djupgående rötter, eller tänker jag på fel växt?

Anmäl
2010-03-20 15:02 #3 av: Halvdansken

Hur kan en kruka bli för stor? Alla mina ormbunkar (om vi nu tar det exemplet) står ute i mitt woodland, och det är ju en jättestor "kruka".

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2010-03-20 15:53 #4 av: [Sephrenia]

Nvm låter som om jag mer kommer bli dumförklarad över detta ämne, det var bara saker jag hört och läst.. därav blev jag osäker för jag tycker ju att kan de leva i backen så kan de leva överallt..

 

Anmäl
2010-03-20 16:38 #5 av: Halvdansken

#4. Jag reagerade faktiskt på Åsas svar "... bara det inte är för stort eller smått".

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2010-03-20 16:55 #6 av: Åsa S

De allra flesta växter brukar stanna upp i tillväxt ifall man ex. sätter en pytteplanta i stor kruka ofta blir det för blött när det är för lite rötter i förhållande till jord ex. är det ett bombsäkert sätt att ta död på fuchsior.

 

Krukodling i den typen av substrat som finns i påse och det faktum att en pytteliten planta i stor kruka inte utsätts för konkurrens kan inte jämföras med odling i mark som är något helt annat och ger växten helt andra betingelser ex. består inte odlingssubstratet ute av 90% torv, den konkurrerar med andra växters rötter när den sitter i marken, det finns ett annat liv i marken ute etc.

Anmäl
2010-03-20 17:08 #7 av: Halvdansken

OK, tack för svar Åsa för jag har aldrig begipit det där. Jo, att det kan bli för vått, men det får man ju förebygga med dränering av nåt slag.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2010-03-20 17:35 #8 av: [Sephrenia]

Tack Åsa det var mycket informativt, jag la dock slipad sten i bottnen det kanske inte var bra :S Det var iallafall den infon jag saknade ^^

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.