Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Växthus, uterum och vinterträdgård

Äntligen lite skit under naglarna

2010-03-20 14:09 #0 av: ginnan

Kunde inte hålla mej idag, solen skiner och det kliar i mej att få sätta händerna i jorden. Sagt och gjort, pulsade jag i snön till mitt växthus, där värmen flödade. Planterade brysselkål, purjolök, persilja och ruccula i fjol. Sparar hälften som jag brukar hämta in i januari för alla tål ju lite kyla. Men kylan och snön gjorde att jag inte kunde skörda när jag tänkt mej, så allt hade vissnat. Vilken lycka att sitta där och känna lukten av jord och rensa bort allt skräp och få lite jord under naglarna. Blir så sugen att sätta igång med vårbruket, men snön ligger fortfarande kvar, så det är väl bara att gilla läget och vänta in den underbara tid som ligger framför oss. 

Anmäl
2010-03-20 21:23 #1 av: [Sephrenia]

Så synd på fina växter, men men så kan det gå.. brysselkålen den är väll bäst i oktober eller har jag fått det om bakfoten?

Anmäl
2010-03-21 21:57 #2 av: Thea

Samma här! Sådde tomater, timjan och basilika idag. Det var underbart att få lite försmak av vårbruket! I veckan ska jag så purjolök och blekselleri.

H. Thea

Anmäl
2010-03-28 16:29 #3 av: hindul

Rubriken på tråden låter som början på en dikt! Du kanske skulle bli poet?!

Anmäl
2010-03-28 21:08 #4 av: SaJo123

Jag vill fortsätta dikten! Vem kommer med nästa rad?

Äntligen skit under naglarna,

vårsolen skiner igen

Anmäl
2010-03-28 21:21 #5 av: dolfen

Kvitter har börjat höras från fåglarna,

fröpåsen känns, som en nyupptäckt, gammal vän.

Cool

 

Anmäl
2010-03-28 22:00 #6 av: Halvdansken

Dyng-grepen hämpas från boden

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.