Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

gyllenbär (physalis)

2010-03-23 14:41 #0 av: Pernillab

någon som odlat det ?
igår sådde jag 10 frön i en plastback.
de skall förkultiveras läste jag, spelar det någon roll om det är mörkt eller ljust där de är då ? jag tänkte ha dem i bastun (såklart inte igång) för där är det alltid lite varmare än någon annanstans i huset + golvvärme.. men dock mörkt, så det kanske inte fungerar ?

någon som vill och kan berätta lite om att odla/så gyllenbär ? :)

Anmäl
2010-03-23 19:42 #1 av: helisa

Jag har satt såna flera gånger, brukar gro fröna i en plastlåda på fönsterbrädan, när dom växt till sig så flyttar jag som til egna mindre krukor fortfarande i förnstret, sen när våren är här o det håller sig hyfsat över nollan ute så planterar jag dom i växthuset.

Anmäl
2010-03-23 20:09 #2 av: Åsa S

Det måste vara ljust vid förkultiveringen så nej bastun funkar inte ifall den är mörk. Det bör vara över +7C när man planterar ut dem de gillar inte låga temperaturer

Anmäl
2010-03-23 23:49 #3 av: awjungfru57

Jag köpte faktiskt en färdig planta förra våren, men godare har jag aldrig smakat! Vill ha flera i år :)

Anmäl
2010-03-24 10:17 #4 av: Maria

Jag köpte en stickling om nu har överlevt sin andra vinter.

Den står i vårt uterum året om och dricker om sommaren mycket vatten.

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.