Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Annat som lever

Att anlägga och odla i pallkragar.

2010-04-16 17:17 #0 av: ullabellan

Kan någon tipsa om vad man kan odla i pallkragar och hur höga man måste ha vid odling

Anmäl
2010-04-16 18:18 #1 av: [Asta]

Du kan odla nästan vad som helst i pallkragar. Jag har haft pallkragar i två år nu. Jag har odlat sallad, persilja, gräslök, mangold, sockerärtor, aster mm.

Hur hög du ska ha den beror på vad du ska odla. Jag har haft en pallkrage. Skulle jag odla morötter skulle jag förmodligen ha två ovanpå varandra.

Anmäl
2010-04-18 09:44 #2 av: SaJo123

Det som gått bra för mig: Sockerärtor, gräslök, sallad, tagetes.

Inte fungerat så bra - morötter, poatis, persilja.

Jag har haft en pallkrage högt, så det har nog varit för grunt för potatis och morötter.

I år provar jag jordgubbar! Om det går bra så får jordgubbarna stanna där ett par år. Förra året hade jag jordgubbarna i balkonglåda, men det funkade halvbra. Inte alls så många bär...

Anmäl
2010-04-18 11:43 #3 av: [Asta]

Tänkte också testa några plantor jordgubbar i år. Fast jag skippar pallkragarna nu och bygger mig en drivbänk. Om jag inte fryser ihjäl först förstås.

Anmäl
2010-04-19 01:21 #4 av: Ann1

Och så var det dessa sniglar...de kommer igenom och uppför pallkragarna. Vad kan man ha i botten så de inte hittar igenom??

 

 

Anmäl
2010-04-19 01:28 #5 av: [Asta]

Nu har vi inte problem med sniglar här ännu, men för att stoppa rotogräset så har jag en fiberduk som täcker botten och sidorna och som jag häller jorden i. Jag har läst om något medel som man ska stryka runt sidorna som ska göra att de inte kryper förbi, kanske kan vara något?

Anmäl
2010-04-19 01:29 #6 av: Ann1

Absolut! Tack för tipset!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.