Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

Plantera ut lökar man haft inomhus

2010-03-29 00:36 #0 av: fridawesterling

Hej!

Är nybliven trädgårdsägare och måste fråga någon som vet! Jag har iris och pärlhyacint inomhus i kruka som nu blommat över. Kan man sätta ut dem i landet nu eller måste man vänta till hösten? Risken är att det inte blir av då, och att jag slänger dem i stället. Är det helt omöjligt få dem att ta sig om man gräver ner dem i landet nu?

Anmäl
2010-03-29 01:33 #1 av: Halvdansken

Sätt du ut dem nu, men de blommar ju inte igen förrän nästa åt.

Klipp inte av bladen, de ska vissna ner.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2010-03-29 12:25 #2 av: fridawesterling

Tack för ditt svar!

Anmäl
2010-03-29 15:10 #3 av: ikna

Är inte de lökarna man haft inne väldigt känsliga för frost? Jag brukar alltid kämpa med att hålla dem vid liv inne tills frostrisken är över.

Anmäl
2010-03-29 17:42 #4 av: Halvdansken

Det vet jag inte, vi har ju inte sådana problem i Danmark. Tror att väta är värre.

Men man kan ju vänta till det är lite varmare om man vill. Jag brukar låta mina vissna ner, sen grävs de ner när säsongen börjar och man ser var alla andra lökar står (det är ju alltid ett problem på hösten).

De är i livet även om bladen vissnar.

 

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2010-03-31 00:16 #5 av: [Asta]

´Jag brukar slänga ner dem i marken. Dör de så dör de.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.