Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Idag har jag & ....

2010-05-04 19:19 #0 av: Branneli

...min sambo planterat i landet.

I år ska det bli morötter & sallad & lök & dill.

Sen förra året finns purjo & gräslök & fransk dragon & timjan & jordgubbar & en krypande timjan & en lavendelhäck till grannen.

I uterummet står gurkor & paprika, som väntar på varmare väder.

Vad finns i ditt land ??

Anmäl
2010-05-04 19:58 #1 av: Åsa S

Inte så mycket för tillfället, i kryddlandet står ju alla timjansorterna, myntan, kyndeln, salvian etc. jag har inte ens varit och kollat ifall något måste klippas.

 

I växthuset i bäddarna växer dock primörerna sallat, smörgåskrasse, spenat, pak choi, kyona mizuna, osaka purple, pink lettucy, daikon, rädisa mm. Men det var nog 1mån sedan jag sådde där och det växer bra.

 

I det egentliga grönsakslandet så finns ingenting just nu mer än några pinnar och snören. Jag brukar komma igång med odlingen direkt då marken tinat men ramarna var så ruttna att allt rasade ihop förra året så allt är bortgrävt och det ska byggas nytt (+större) så jag får väl vara lite senare iår med sådderna, kanske stoppa ner lite mer av sånt man sår senare typ bönor.

 

Squashen och pumporna odlar jag i komposten.

 

 

Anmäl
2010-05-04 20:33 #2 av: kickboard

Ingenting i landet ännu, men jag har ju mina bär som återkommer av sig själva: hallon, jordgubbar och vinbärsbuskar.

Sedan har jag på prov sedan två år två sasqatoon buskar och två björnbärsplantor. Spännande att se vad det blir.

Anmäl
2010-05-04 20:54 #3 av: helisa

Hos mig finns inget heller i landet o inget i växthuset heller för den delen eftersom det rasade i vinter av all snö. Hoppas att vinrankan klarat sig i växthuset iaf. Men det kommer att finnas sallad, rädisor, potatis, lök, morötter, dill, rödbetor, bondbönor o lite blommor på frilandet om några veckor. 

Anmäl
2010-05-05 22:20 #4 av: Branneli

Här kommer en bild av landet Glad.

Årets nya är det gröna klätter-grejen till sockerärtorna.

Anmäl
2010-05-06 21:59 #5 av: ebbasiglite

Själv har jag ett lagom stort växthus på balkongen där jag, vid varmare väder, ska ställa ut; potatis, tomat, gurka, paprika, isbergssallad, dill, basilika och gräslök som jag jag inomhus nu. Senare ska jag införskaffa jordgubbsplantor för de jag sått ville inte ta sig alls. Det kanske kommer till något mer också.

Sen hoppas jag på att mitt citronträd som står i vardagsrumsfönstret ger skörd i framtiden.

Anmäl
2010-05-07 08:24 #6 av: ikna

I växthuset: 4 sorters tomat, 3 sorters paprika, 2 chili, aubergine, gurka, vattenmelon, gul melon, gul och grön portlak, basilika, fikon, citron och en hel del småplantor som ska ut i landet (pak choi, salladskål, västeråsgurka, brytbönor)

I köksträdgården: gul lök, röd lök, vitlök, morot, rödbeta, sockerärt, bondböna, rotselleri, fänkål, vitkål, rödkål, grönkål, broccoli, blomkål, kålrabbi, sallat, spenat, dill, persilja, squash och de återkommande jordgubbar, hallon och vinbär.

Anmäl
2010-05-09 15:27 #7 av: [Saiva]

Rödlök, busktomat, smultron och paprika. :o) Sedan kommer det bli luktärt, krasse, 4 olika sorters sallad och solrosor! Ev. några kryddväxter också.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.