Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Annat som lever

när är paprikan färdig att plocka?

2010-05-01 11:24 #0 av: vojsan

Jag har fått en hel del paprikor på mina plantor som jag planterade förra hösten. En del är fortfarande gröna men jag har även ett par som är helt röda nu. Så till min fråga när skall man plocka av dem?

 

Anmäl
2010-05-01 12:18 #1 av: Åsa S

Paprikor kan plockas redan när de är omogna (de grna paprikorna som säljs i matbutiken är omogna paprikor) jag tycker dock paprikorna blir godare när de ändrat färg och mognat + ju mer sol paprikafrukterna fått desto godare brukar de vara. Så du kan plocka av de frukter du vill ha nu. Om plantorna sitter i små krukor (mindre än 10 liter) sätt dem i större el. se till att gödselvattna så kommer de att växa bilda fler blommor och frukter under sommaren.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.