Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Flera tomatplantor i samma kruka eller inte?

2010-04-18 01:02 #0 av: [Asta]

Jag har sått några tomatfrön. Vill inte ha en massa tomater så jag har sått i fyra olika krukor. Jag stoppade ner mer än ett frö i varje kruka för att vara säker på att få fyra tomatplantor. I några av krukorna har flera frön grott. Jag har inte något intresse av att dela och skaffa flera plantor, men jag undrar om jag kan lämna flera plantor i en kruka eller bör jag knipsa bort de minsta och bara lämna en planta kvar i krukan? De är väldigt tätt sådda så de sitter nästan ihop.

Anmäl
2010-04-18 09:38 #1 av: SaJo123

Knipsa bort. De kommer inte att växa bra eftersom de måste dela på jorden. Jag har testat. Har också provat att plantera i olika stora krukor. Ju större kruka - desto bättre växer tomaten. :-)

Anmäl
2010-04-18 11:41 #2 av: [Asta]

Då knipsar jag bort. Får bara vänta lite och se så att alla klarade omskolningen. Har läst någonstans att man knappt kan ha för stora krukor till tomater.

Anmäl
2010-04-18 12:07 #3 av: Åsa S

Små tomatplantor gillar inte för stora krukor då ökar risken för att det blir övervattning. +Om de får alltför stort som liten planta tycker jag de brukar stanna i tillväxt en tid.

 

Man brukar gradvis plantera tomatplantorna i större krukor under förkultiveringen, jag brukar ha 1liter om tomatplantorna då jag planterar ut dem i 20liters hinkar.

Anmäl
2010-04-18 12:10 #4 av: [Asta]

#3 - det är så jag gör nu. Den första krukan var liten och var nu full med rötter, de har bara fått en lite större nu i nästa steg. Ska bli lite spännande för jag har aldrig odlat tomater. Vill bara ha några så att jag får äta lite solmogna tomater. Tänkte bygga en liten låda till dem och så får de stå mot en södervägg sen. Har tyvärr inte något växthus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.