Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Vattna liguster

2010-04-25 12:59 #0 av: jaghetersophia

Vi planterade ligusterhäck för en vecka sedan. Hur ofta ska vi vattna den och under hur lång tid???

Anmäl
2010-04-25 13:28 #1 av: Halvdansken

Det beror ju givetvis på hur mycket det regnar, och vad för typ av jord det är. Men en 10-20 liter per planta och vecka är nog inte helt fel, beroende av väder o vind.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2010-04-25 13:53 #2 av: jaghetersophia

vaddå, kan man vattna 20 liter på en dag och sen inte ge nåt resten av veckan?

 

under hur många veckor/månader behöver man vattna?

Anmäl
2010-04-25 13:58 #3 av: Åsa S

Ja det kan man, vattnar man mycket men sällan växer rötterna ner på djupet och växterna kommer då klara torrperioder bättre när de blir äldre, springer man och småskvätter så det bara är fuktigt på ytan lägger sig rötterna där. Detta gäller det mesta i trädgården även grönsaksland är bättre att vattna 1-2ggr i veckan och då rejält istället för lite skvättande hela tiden.

 

Hyfsat nyplanterat kan man behöva vattna från april-okt det beror lite på vart man bor och ifall det kommer rejäla regnskurar som motsvarar 1-2hinkar per planta.

 

Det är bäst att vattna häcken tidig morgon eller kväll vattnar man mitt på dagen i högsommarvärme avdunstar väldigt mycket vatten.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.