Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

ohyra på vindruvor?????

2010-05-09 20:09 #0 av: Elinge

Hej.

Nu är det såhär att i vårat växthus har vi två st vindruvs sorter. Ena är en grön sort och den andra är blå vindruvor. Vi klippte ner dom för sent den här gången och det läkte jätte mycket sav från dom. Den ena vindruvsrankan blev invaderad av myror och vi trodde att dom endast skulle äta upp saven och sen va de inget med det. Men så igår såg jag att det ligger gråa "slemklumpar" på stammen. Dom går att pilla bort och myrorna sitter och äter på dessa. Vad kan det vara för något och hur ska man behandla de????? 

Anmäl
2010-05-09 22:11 #1 av: Åsa S

Slemklumpar?? Du har inte möjlighet att fota. Jag kan inte minnas något som ser ut som slemklumpar som brukar gå på vindruva. Myror brukar gilla sött så därför dras de ofta mot olika typer av löss eftersom de utsöndrar honungsdagg som är söt men inga löss ser ju ut som slemklumpar. Men något sött verkar det vara eftersom nyrorna är där.

 

Eller skulle det kunna vara sköldlöss de går gärna på vinrankor fast jag tror inte jag skulle beskriva dem som slemklumpar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.