Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Istället för Avenbok?

2010-05-09 01:30 #0 av: Ann1

Vad skulle jag kunna plantera istället för Avenbok, en häck som kan finna finna plats i ett koloniområde och växer tämligen fort?

Anmäl
2010-05-09 10:08 #1 av: Åsa S

I stort sett alla häckar som växer snabbt blir väldigt stora och höga. Och de slutar aldrig växa snabbt. Många av häckväxterna som växer snabbt är träd i verkligheten och de strävar alltid efter att nå upp till himlen.

 

I vilken zon ska häcken stå? Finns det några regler om hur hög häcken får bli? Smal eller bred häck? Ska häcken formklippas? Vill du klippa häcken väldigt många gånger varje sommar eller ska det vara något som inte kräver lika mycket skötsel? Ska häcken vara rotskottsfri?

Anmäl
2010-05-09 19:27 #2 av: Ann1

Häcken ska stå längs 10 meter och vara insynsskydd men får inte bli mer än 1,30 m.

Skåneland ska den bo i.

 

Anmäl
2010-05-09 20:23 #3 av: Halvdansken

Liguster är väl det vanligaste, men ganska tråkigt. Jag ska göra ett av levande pil när vi kommer så långt. Det ska bli i rutmönster, sk Harlekin.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2010-05-11 20:35 #4 av: Ann1

Åh det är fint. Har funderat på det men det sätter en sådan karaktär direkt . Pilkaraktären.

Anmäl
2010-05-13 01:26 #5 av: SannaHolmgren

Thuja. De växer upp rätt fort, och går att hålla i rätt låg höjd med toppning.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.