Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

FRUSNA KLÄTTERROSOR

2010-05-12 11:54 #0 av: berobe

Vintern har farit hårt fram med mina klätterrosor. Polstjärnan och Flammentanz har förstås klarat sej - likaså rabatt och buskrosor.Men de stackars övriga som Sympatie, Etyd, New Dawn, Coral Dawn mfl måste skäras ner till "fotknölarna" med hopp om att roten lever...tråkigt när de väl kommit upp i höjd. Men så är det i Norden. (Vintern 1995 var ännu värre när närmare 90 % av mellansveriges rosbestånd  frös bort.)

Diverse Klematis har tack och lov fixat sej -men "President" som blommar på fjolårsskotten måste också starta från grunden igen.
Hur gick det för dej?
Anmäl
2010-05-13 02:26 #1 av: [Asta]

Likadant här. Mina New Dawn har dock i huvudsak klarat sig,men har Ghislaine de Feligonde som är mer eller mindre svarta. Inte roligt alls! Det tar ju en del tid att få upp dem.

Anmäl
2010-05-14 18:49 #2 av: Branneli

Den ena klätterrosen har klarat sig...men den andra ser vi inget liv ifrån......suck...

Likaså vindruvorna...men vi väntar lite till & håller tummarna Glad

Anmäl
2010-05-16 17:19 #3 av: Chestnut

Min flammentanz klarade vintern fin-fint! Likaså murgrönan i rabatten. Lika bra gick det inte för 'Peace' och 'Schneewittchen', de klarade inte av snömassorna utan bröts av. Så fick klippa ner dem helt och hoppas nu att roten har överlevt.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.