Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Vad är detta för häck?

2010-06-07 00:59 #0 av: Tetis

Hej! Någon som vet vad detta är för något. Har frågat mina grannar då de har likadan häck. Men de kommer inte ihåg vad den heter, men det ska var något med "karp" trodde de.

Anmäl
2010-06-07 10:25 #1 av: Åsa S

Ser ut som någon har formklippt en Aronia melanocarpa ett växtslag som passar bättre till friväxande häckar, vill man ha formklippt häck finns det mer lämpliga växtslag.

 

Bären används som färgämne i livsmedelsindustrin + i våra grannländer i öst kokar man ofta saft och liknande på Aroniabär, bären är dock inte så goda naturella.

Anmäl
2010-06-07 20:46 #2 av: Tetis

Tackar så mycket för hjälpen, förstår mina grannar som inte kom ihåg vad häcken hette Glad men nått med karp var det i alla fall.

Anmäl
2010-06-09 20:06 #3 av: Lill-Kisse

Visst finns det vissa likheter med Aronia, men jag har svårt att tro att den skulle kunna växa sig så där tät. Din häck verkar ha tätare grenverk och mindre blad. Hur ser bären ut? Vilken färg får bladen på hösten?

Beträffande bär från Aronia, så kan jag berätta att de anses ovanligt värdefulla eftersom de är rika på antioxidanter. De smakar inte alls illa naturella om man pressar ut saften och sockrar lite. Då tycker jag att man får en mycket läskande och god saft. Man kan göra likör och lite av varje av dessa bär, så Aronian är mycket användbar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.