Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Ta skott på körsbärsträd?

2010-05-24 15:29 #0 av: IceJossan

Hejhej!

Härligt med en trädgårdssajt!

Jag har ett körsbärsträd som klämmer upp skott omkring sig i gräsmattan. Det verkar vara skott från rötterna.

Jag undrar om man kan knipsa dessa skott och plantera om dem??

Anmäl
2010-05-24 20:06 #1 av: Åsa S

Ja det kan du göra, gräv upp dem så du får plantor med rötter på. Det brukar vara surkörsbär som skjuter upp rotskott och de är ofta rotäkta (sötkörsbär brukar ympas men de grundstammarna brukar inte skjuta en massa rotskott)

Anmäl
2010-05-24 20:39 #2 av: kickboard

Vårt körsbärsträd frös ner under den superkalla vintern -87, men började skjuta rotskott som har vuxit till sig och till och med burit frukt som smakade likadant som den urspungliga.

Anmäl
2010-05-25 13:49 #3 av: IceJossan

Jag tror att det är brunbär förresten.

Jag skulle prova att gräva upp skottplantor, men de är skott från trädets rötter, och de har inga egna rötter.

Hur ska jag göra??

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.