Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Paprika

2010-05-22 11:01 #0 av: Kalendula

Hej!

Jag har sått fröer från två olika paprikor som jag köpte i vanlig mataffär. Dom växer och frodas, såpass att jag fått plantera om dem i flera större krukor. Jag undrar hur man sköter om paprikaplantorna och när jag skulle kunna plantera ut dem i min gamla fisklåda som är gjord i frigolit. Ska jag ha någon ställning eller pinnar som dom kan klättra på? Jag har hört att paprika egentligen är flerårig, är det sant? För då måste jag väl ta in den till hösten innan frosten?

MVH

Kalendula

Uppskattar att bli tilltalad "Kalendula" när man svarar mig på inlägg.

"If you kill all my demons, maybe all my angels will die to. If you kill all my angels, my demons will survive"

Anmäl
2010-05-22 20:05 #1 av: DesK

jag har haft paprikaplantor i hinkar på altanen i flera somrar, men alltid börjat med nya på våren. Mina frön har jag köpt från Runåbergs fröer som är lite av specialister på att ta fram frön för vårt nordiska klimat. För två år sedan försökte jag ta frön från paprikor från livsmedelsbutik och jo de växte och frodades, men tyvärr blev inte själva parikorna något vidare Obestämd Varken i smak eller utseende. De parikor jag har odlad med köpta frön har varit avsevärt bättre i både smak och utseende. Glad Paprika är mycket frostkänslig och kan alltså bara stå ute när all risk för nattfrost är helt över. De måste även tas in i tid på hösten innan frost. Har man stora, helst söderfönster, kan man ha fin paprika inne ända fram till November. Plantorna blir ganska stora, och kan eventuellt behöva en stödpinne, men paprika är ingen klätterväxt.
Hoppas att dina paprikor blir bra, men annars får du testa med köpta frön nästa år.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.