Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Gräsmattor, grovplanering och gödsling.

Klippa gullvivor m. gräsklipparen?

2010-06-03 22:31 #0 av: fridawesterling

Hej!

Har ett rätt stort antal gullvivor i ett hörn i min trädgård. Blommorna har vissnat nu, men min fråga är om man kan klippa ner dem med gräsklipparen efter det? Vill ju gärna ha tillbaks dem nästa år, men gräset omkring börjar bli så långt att gräsklipparen snart inte klarar av det.

Anmäl
2010-06-06 02:49 #1 av: Ahnna

Jag har kört över ett antal gullvivor med gräsklipparen varje år sedan jag flyttade hit 2006 och de har alltid kommit tillbaka.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2010-06-06 17:40 #2 av: Anders 50

Samma här!

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2010-06-06 23:55 #3 av: moondancer

Se bara till att blomsterstänglarna är vissnade innan du klipper. Själva bladen ligger tätt utmed marken och är på så sätt skyddade från det mesta av gräsklipparen (är så för att dom skyddar sig från betande djur på det sättet, en så kallad hävd-anpassad växt)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.