Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Vad kan detta vara?

2010-06-23 14:02 #0 av: EvaLind

I fjol kapade vi ner våra gamla jasminer. När jag nu skulle rensa lite bakom mot staketet så hittade jag den här lilla blomman. Någon som känner igen den? Den är ca 1 cm fullt utslagen och blommorna kommer i "klasar".

 

MVH

Eva

Anmäl
2010-06-23 17:10 #1 av: moondancer

Detta är en besksöta ( Solanum dulcamara ), ganska vanlig på fuktig, kväverik mark. Finns även som odlad. Flerårig och giftig.

Anmäl
2010-06-23 18:08 #2 av: EvaLind

Aj då. Den som var så vacker... Då får jag ta bort den.

Tack snälla för svaret

/Eva

Anmäl
2010-06-23 19:51 #3 av: Halvdansken

Varför måste du ta bort den? Det finns massor med giftiga trädgårdsväxter, förmodligen har du redan en hel del. Snödroppar tex?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2010-06-23 22:07 #4 av: EvaLind

Jo, jag har flera stycken :) Men jag har två hundar som tuggar på pinnar och äter bär och just den här uppfyller båda kriterierna tyvärr.

Anmäl
2010-06-23 23:04 #5 av: Halvdansken

Ok, jag förstår. Men djur brukar vara ganska smarta och inte käka sånt som är farligt för dem.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2010-06-24 00:08 #6 av: SannaHolmgren

Mycket vacker är den besksöta, släkt med potatisen har jag för mig, på sina håll kan den vara ett besvärligt ogräs. Jag tror inte hundar äter av den, men man ska väl aldrig säga aldrig.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.