Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Flytt av ett uppskjutet sidoskott krikon

2010-06-12 19:59 #0 av: ElisaCosmos

Hej jag tänkte fråga här hur ni skulle göra..Jag tänkte dela med mig till mina vänner långt bort av en supergod krikonbuske jag har..Det kommer flera skott på sidan om ganska stora..Hur skulle ni göra o hur ska jag frakta den?Det kommer att ta 10-15 timmar innan den kan komma i jorden..ska jag ta me jord ?ska det vara tätt runt roten om jag nu ska ta ett rotskott..Ska den klippas ??Vore jättesnällt om någon ville svara så att den kommer fram så levande som möjligt..

Anmäl
2010-06-13 01:46 #1 av: Lill-Kisse

Det bör gå bra. Gräv upp ett rotskott med lite av jorden den vuxit i. Sätt allt i en plastkruka och vattna igenom ordenligt. Klippa tycker jag inte att du ska göra. Överlåt det åt mottagaren om han/hon alls vill ha den klippt.

Hur du fraktar skottet beror mest på skottets storlek och färdsätt. Är det litet, räcker nog en plastpåse. Är det stort, kan en hink vara bra. 

 

Anmäl
2010-06-13 08:35 #2 av: ElisaCosmos

Tack för svaret!!!Kul att få tips av lite mer kunniga..:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.