Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Flytta gammalt syrentrad

2010-06-15 15:48 #0 av: asvensso

Jag har precis flyttat och har ett gammalt syrentrad i min tradgard. Det ar 3.5m hogt och blommar. Nagon ide om hur gammalt det kan vara samt hur man bast gor for att flytta ett syrentrad utan att skada det?

Tomten ar lite vildvuxen och det finns blaklockor lite har och var. Kan de overleva i kruka?

Anmäl
2010-06-15 19:23 #1 av: Halvdansken

Varför ska du flytta på det?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2010-06-21 15:59 #2 av: asvensso

For att jag har en tradgard i backe och behover lagga en mur dar och skapa ett plant omrade, annars har jag ingenstans att sitta. Tyvarr enda platsen som funkar pga granntomter, lutning, utbyggnader etc etc

Anmäl
2010-06-25 19:05 #3 av: Tofu

Tidpunkten är nog inte rätt.Vänta till hösten med trädflytt?Jorden där blåcklockorna finns, tar du åtsidan och fyller upp med fyllnadsjord och då det är gjort, lägger du tillbaka matjorden med klockorna?

Går ju ha nivåskillnad.Dvs att du anlägger muren ovanför syrenen och då behöver du kanske inte flytta den?Har du ingen bild på området-lättare förstå hur du tänkt dej.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.