Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Paprika

2010-06-16 02:16 #0 av: Gosetassen

Min son har plantera en paprika planta med alla löv är tappad.. kommer den å klara sej då?? el måste jag köpa paprika å pantera en ny till han??

Mvh veronica en lessen son

Anmäl
2010-06-17 20:43 #1 av: Åsa S

Om den inte har ens ett enda blad blir det ju svårt för växten att fotosyntesa så då är det nog tveksamt ifall den överlever då kan man nog behöva köpa en ny. Om det bara finns något enstaka pyttelitet blad i topparna så finns det ju hopp.

 

Plantera paprika i en stor kruka runt 10 liter, avhärda växten innan den ställs utomhus ifall den inte är van vid uteklimatet. +Ställ växten i ett ljust och varmt läge i lä så brukar man kunna få frukter innan hösten.

Anmäl
2010-06-18 01:46 #2 av: Yred3

När jag var barn satte min föräldrar några frön från paprikan som vi hade ätit i tre valiga lerkrukor och det blev många paprikor därefter. Det finns ju frön att köpa nu. Lycka till!

Anmäl
2010-06-19 16:19 #3 av: magma

Det blir svårt att hinna med att få skörd om man sår paprikafrön nu, de tar lååång tid på sig att utvecklas. Jag sådde bananpaprika i februari- nu har de sedan kanske tre veckor tillbaka börjat bilda frukter. Men det brukar finnas plantor att köpa i t.ex handelsträdgårdar, Plantagen och dylikt.

Anmäl
2010-06-19 20:08 #4 av: helisa

Det går alldels utmärkt att plantera paprika i krukor inne o skörda året om.

Jag brukar ta in mina på hösten om dom inte hinner fördigt i växthuset. o har då färsk paprika nästan fram till jul. Sen vilar dom ett tag o blommar sen om o sätter nya frukter året efter igen

Anmäl
2010-06-20 23:48 #5 av: magma

Men vad kul, då ska jag ta och prova att spara några plantor i år! Blir de inte lätt angripna av spinn och dylikt under vintern?

Anmäl
2010-06-21 21:55 #6 av: helisa

#5 Ingen aning, jag har inte haft några problem med det men...

Anmäl