Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Frågor angående hagtornshäck

2010-06-20 00:03 #0 av: DesK

Vi har en hagtornshäck som tomtgräns och denna växer bra utom vid ett litet parti. Vad kan vi göra för att den ska växa bättre där? När är det bäst att beskära häcken för att få en så tät och snygg häck som möjligt?

Anmäl
2010-06-20 00:10 #1 av: Åsa S

Först måste man utröna varför den växer dåligt och åtgärda detta ex. ifall den skuggas av annan växt ta bort den, konkurrens om vatten och näring från anan växt, ta bort den etc.

 

Vill man ha gott om nya skott brukar vårvinter vara bäst som klippning men åtgärdar man inte orsaken till den dåliga växten löser ju inte beskärning problemen.

Anmäl
2010-06-20 00:27 #2 av: DesK

Ingen konkurrens från annan växt finns, alltså kan det eventuellt bero på lite för dåligt med vatten. Jag får således vattna en del där, samt eventuellt fixa lite gödning. Eftersom vi vill ha mycket nya skott vänta vi med beskärning till kommande vårvinter. Tack för bra tips! Glad

Anmäl
2010-06-20 00:45 #3 av: awjungfru57

ibland kan det bero på att det är en stor sten under rötterna.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.