Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Ta stickling från kaprifol

2010-06-28 18:27 #0 av: Ninja

Har på promenaderna med hunden upptäckt att det finns minst tre stycken buskar med kaprifol (antagligen förvildade från någon gård i närheten) längs vägarna vi brukar gå. Jag som velat haft kaprifol på gården hur länge som helst, men aldrig blivit av att jag skaffat, kan jag ta en stickling från någon av dessa?
Hur går jag i sådana fall tillväga? Jag har aldrig tagit en stickling av något alls förut.

Anmäl
2010-06-28 20:33 #1 av: DesK

Testa att klippa av en bit som fortfarande är helt grön och sätt i vatten hemma. Normalt brukar det vara lättare att göra avläggare på kaprifol. Jag ska pröva båda metoderna med en gammal kaprifol som jag har på tomten.

Anmäl
2010-06-28 21:19 #2 av: Ninja

Tack, ska testa det när jag går med hunden i kväll! Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.