Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Gräsmattor, grovplanering och gödsling.

grönt tak

2010-07-07 23:57 #0 av: LeWE

Vi har en leksruga som har plast tak, tänkte lägga torv på taket och odla gräs eller nåt annat. Nån som vet vad man ska ha för typ av gräs? Det ska väl inte växa så mycket, vet ej hur jag ska få upp gräsklipparenObestämd Har hört om andra växter man kan ha på tak, som taklök t ex??

Anmäl
2010-07-08 00:30 #1 av: Nooon2

Tak vet jag just inte så mycket om - har inget eget... men att taklök passar bra på tak vet jag. De är mycket tåliga växter. Kaukasiskt fetblad och kärleksört har också överlevt hos mig. Hos mig har de här växterna har fått klara sig själva i flera år i en blomlåda.

Ett annat alternativ...
Jag var nyligen till ett naturum. Taket på det var en blomstrande äng - men prästkragar och andra blommor och långt gräs som vajande i vinden. Det var mycket fint. Ängsblommor ska ju ha mager jord... frågan är hur mycket torka de tål... men det fungerade på det där huset och jag tror knappast att de någonsin vattnar.

Anmäl
2010-07-08 00:48 #2 av: LeWE

Tack jag har faktiskt tänkt "blomsteräng" Men kanske det är svårt om man ska "slå" !!! Vore lite fint ändåFlört

Anmäl
2010-07-09 17:27 #3 av: Nooon2

Jo, kan det ju bli... det där naturrummet var så stort att man hel klart kan gå med en lie eller nåt på taken... lekstugan... det får bli stege och sax då kanske? Glad

Anmäl
2010-07-09 18:31 #4 av: LeWE

Glad

Anmäl
2010-07-09 19:41 #5 av: dolfen

Eller så får man placera en get på taket. Cool

 

Anmäl
2010-07-09 21:45 #6 av: LeWE

Har faktiskt tänkt på detFlört

Anmäl