Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Murgröna.

2010-07-02 14:38 #0 av: [oboybabe]

Nu vet inte jag om tråden hamnade i  rätt kategori men provar. Jag har lite problem med min mina murgrönor. Innomhus klarar dom sig i några månader men sen börjar dom vissna. Nu har jag ställt ut båda två på baksidan och dom är finare än aldrig förr :) Nu har jag en fundering på att plantera dom ute men då funderar jag på hur det kommer fungera på vintern. Är det någon idé att plantera i rabatten eller måste jag ta in dom på vintern? Om så är fallet kommer dom att dör för jag vet inte vad jag gör för fel och jag har läst på internets alla skötselråd. Tack för svar =) MVH

Anmäl
2010-07-02 16:17 #1 av: mariatingsund

De flesta murgrönor anpassar sig till uteliv, på våren ser de ut som döda, men i maj-juni blir de återigen grönskande.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2010-07-02 18:11 #2 av: asvensso

Jaa, murgronor ar oerhort livskraftiga. De vaxer  pa stallen med lite ljus och kan ibland helt ta over. Var forsoktig med att plantera vid tegelvaggar och lata den klattra aven om det kan se mysigt ut. Murbruket eroderas och det kan slappa igenom fukt till slut.

Anmäl
2010-07-02 18:20 #3 av: [oboybabe]

Okej tack för svar =) Nej det är ingen fara rabatten är mot ett plank =)

Anmäl
2010-07-02 20:10 #4 av: Halvdansken

Var beredd med macheten om några år. Murgröna sprider sig nåt ohyggligt, jag har en evig kamp mot den.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2010-07-02 23:40 #5 av: pyromanen

För 4-5 år sedan när vi åkte på semester ställde vi som vanligt alla krukväxter ut bakom några buskar (då får de lite regn kanskeoch bruker överleva)  En murgröna i kruka blev bortglömd hela sommaren-hösten bakom ett träd.. rötterna växte genom hålen i botten och ner i marken. jag rev isär krukan och lät murgrönan vara kvar.  Den trivs fortfarande nu 4-5 år senare.  Södra Värmland. (Och senaste vintern var ju inte direkt någon mildvinter).  Fast såhär långt norrut blir den inte ogräsartat!  Hemma på Bornholm i vissa skogar klättrar den och bildar heltäckande "muddar" runt träden.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.