Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Kan någon hjälpa mig????

2010-07-21 21:23 #0 av: sjoner

Jag skulle vilja veta vad detta är för blomma, om de möjligen en blomma att ha i min samling eller om jag ska kasta den på komposten?

Sprider den sig, eller växer den bara ut sig.

Blomman är som smörblomman i storlek och färg. Bladen är rundare i formen och vitt hår på stjälken.

Anmäl
2010-07-21 21:40 #1 av: Åsa S

Skelört, brukar nog för det mesta anses som ogräs.

Anmäl
2010-07-21 21:56 #2 av: berobe

instämmer- släng den

Anmäl
2010-07-21 23:37 #3 av: sjoner

Tack för hjälpen. Va snabbt de gick, jag som har försökt kolla själv på nätet.

Jag ska inte sätta den i min trädgård, utan långt ut på ängen här intill.

Anmäl
2010-07-22 17:50 #4 av: mariatingsund

Inte ska du slänga en så fin blomma, även om många anser det vara ogräs. Om den får växa på en bra plats, blir den jättefin buskig sak, halv meter åt alla håll.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2010-07-23 12:12 #5 av: idipidi

Just det där är ju en odlad variant av skelört, med dubbla blommor. Det är mest den vanliga med enkla blommor som blir ogräs. Den med fyllda blommor brukar inte vara lika "vild".

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.