Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

min segelbuske

2010-07-10 16:19 #0 av: mariatingsund

vill gärna visa upp min underbara segelbuske som blommar nu. Den är inte så vanlig växt, jag kanske kan göra den lite mer populär.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2010-07-10 16:20 #1 av: mariatingsund

en ljusare bild

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2010-07-10 17:09 #2 av: Maria

Oj, en sådan har jag aldrig sett. Så vackerGlad

Bladen påminner om HoyaObestämd

/Maria

 

Anmäl
2010-07-10 18:40 #3 av: mariatingsund

Hoya? De har köttiga hårda blad och de sitter inte inte i par. Bladen liknar ist robinia (falsk akacia), bifogar en sådan bild också. Den finns på min önskelista. Men jag är iaf mest förtjust i den mörk blålila färgen blomman har. Bladen stänger sig om man berör dem.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2010-07-10 19:29 #4 av: Maria

#3 På första bilderna så ser man inte riktigt att bladen inte sitter i parFlört utan de liknar faktiskt en ganska "rundbladig Hoya" jag harGlad

Köttigheten och hårdheten framgår inte av dina bilder. Likväl är det en vacker buske.

/Maria

 

Anmäl
2010-07-10 21:15 #5 av: Maria

OT Har titta på några av mina "hoyor" och alla har faktiskt blad i parObestämd även om de slingrar på ett helt annat sätt givetvis.

/Maria

 

Anmäl
2010-07-10 21:39 #6 av: mariatingsund

Det är ingen fara, jag ville ju inte hacka på dig. Ville bara sprida kunskapen om denna ovanliga segelbuske. Den har alltså träiga stammar som t.ex. spirea och bladen sitter på varsin gröna stång i par, ojämna antal med ett yttersta blad på toppen, 5 / 7 eller 9 blad som kan ses som "enhet", det har visst ett namn i biologin men jag kommer inte på nu. Bladen är tunna som på spirea fast annan form enl. bild. Min ettåriga lilla buske har tyngts ner av så mycket snö som vi har fått, och den träiga stammen har brutits av och skadats, därför är den inte så jättefin i helhet i år, men jag hoppas nästa år blir en rejäl buske och kan lägga in fina foton om helheten.

 

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2010-07-11 00:09 #7 av: Halvdansken

Hur vill de ha det?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.