Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Vad är det här för buske?

2010-08-12 13:51 #0 av: Gerda-Thyra

Det är nog en ganska vanlig buske och alls inget märkvärdigt men jag tycker att den är så fin i färg och växtsätt och skulle vilja ha ett par sådana i en tråkig murrig slänt i min trädgård!

Det skulle underlätta om jag viste vad den heter, så kan man ju fråga efter den i trädgårdsaffären!

Anmäl
2010-08-12 14:28 #1 av: Yvve

Det är Berberis,,finns i olika färg&form..

Anmäl
2010-08-12 14:53 #2 av: Gerda-Thyra

Berberis... OK!

Men... den här busken har inga taggar...?!

Kanske det finns Berberis utan stickigheter?

Tack så jättemycket för snabbt svar!

Anmäl
2010-08-12 17:30 #3 av: kickboard

De unga skotten har inga taggar, men sen... Skulle aldrig plantera dem på nytt, en trädgårdsplanerare satte in dem på vår tomt. Nu är de borta efter mycket möda och rivna armar och händer.

Anmäl
2010-08-12 18:54 #4 av: Åsa S

Nu vet jag inte vilken växtzon busken ska planteras i men som icketaggiga alternativ kan man ju välja rödbladig perukbuske eller smällspirean Diabolo.

Anmäl
2010-08-12 21:56 #5 av: kickboard

Det är just den som vi planterade i stället, zon III-IV och den har klarat sig jättebra och växer så det knakar.

rödbladig smällspirea

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.