Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

ogräs mellan stenplattor?

2010-08-12 22:17 #0 av: Sessan1

Hej på er alla här!

Ngn här som vet hur man gör, för att man inte ska få ogräs mellan stenplattorna? Vet att det kan vara omöjligt ibland, har oxå läst att man kan hälla lite ättika mellan stenplattorna, ngn som vet  ngt om det?

Tar tacksamt emot svar om detta problem ;)

 

MVH/

Sessan1

 

 

 

Anmäl
2010-08-13 01:35 #1 av: Anders 50

Finns ju flera sätt att ta död på ogräset, men så länge det finns något som ogräsfröet kan gro i mellan plattorna så kommer det att växa ogräs/gräs där.

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2010-08-13 11:22 #2 av: Åsa S

Man kan aldrig få bort ogräsproblemet till 100% man kan minska ner det en hel del ifall man byter ut sanden i fogarna till sånt där riktigt finmalt stenmjöl, när man vattnar på det packas det och blir hårt och cementaktigt det brukar minska trivseln för många ogräs men helt ogräsfritt blir det ej.

 

Man kan vattna med ättika men det tar bara död på det ovanjordiska. (använd ej salt det kan skada träd, buskar etc. som har sina rötter i närheten).

Anmäl
2010-08-13 18:56 #3 av: Sessan1

Ska iaf testa att ta lite ättika mellan stenplattorna, får se om det hjälper lite iaf.

Nej, jag vet att det inte hälper till hundra procent att få bort allt ogräs, det förstår jag.

 

Anmäl
2010-08-14 09:56 #4 av: Torparmor

Det finns särskilt foggräs som är tänkt att växa mellan plattor. Det blir kort, behöver inte klippas, tränger inte ut plattorna och ser faktisk väldigt prydligt ut.

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2010-08-15 23:02 #5 av: Hellas

Vi använde högtryckstvätten som dels gjorde plattorna rena och fina, de blev som nya + att all mossa och ogräs spolades all världens väg.

Nu, ett par månader senare börjar ett par masrosblad leta sig upp mellan plattorna med dessa är enkla att ta bort.

Nästa vår/försommar kommer jag absolut att göra samma sak igen :).

//Hellas Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/
Anmäl
2010-08-18 00:43 #6 av: martdat

#4 foggräs? det lät intresant, jag tycker det e fint när det är lite grönt, jag klipper med gräslipparen över plattorna med, . men att ha en växt man slipper klippa låter ju klart trevligare,,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2010-08-18 17:37 #7 av: asvensso

Det finns speciell anti-ograsvav som man lagger under plattor och garageuppfarter i forebyggande syfte. Tips till nasta gang ni lagger om stenplattor. Foggras ar bra for det kvaser andra vaxter och tar over sa det atminstane ser avsiktligt och enhetligt ut Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.