Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Växtens namn?

2010-07-29 21:17 #0 av: rogerth

Ett gäng holländare var på torget i Motala för att sälja växter för en tid sedan. Var där och tittade på härligheten. Tog en del bilder också.Missade tyvärr namnet på den växt jag lägger in som bild här. Syftet är att det förhoppningsvis finns någon som har kunskap om växtens namn och publicerar på denna sajt.

Anmäl
2010-07-29 21:32 #1 av: flaxss

tycker det liknar Curcuma alismatifolia - Tulpanmeja eller Curcuma petiolata.

Anmäl
2010-07-30 12:00 #2 av: rogerth

#1 Visst är det en variant av Curcuma alismatifolia (Tulpanmeja) Siam Tulip eller Summer Tulip. Är, efter sökningar på nätet, övertygad om att det är namnet på den vackra växten. Hittade bilder där det växer vilt i skogen - underbart.

Stort TACK "flaxss".

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.