Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Myror och tvestjärtar...

2010-07-22 11:59 #0 av: Tangotime

Hur blir man av med myror i alla dess former och färger? Har även en hel del tvestjärtar! Mestadels finns dom på vår lilla uteplats som det ligger stenplattor på. Men nästa år ska vi bygga trädäck där. Vilket är bäst? Att plocka bort plattorna och gräva ur för att få bort myrorna. Eller kan vi behålla plattorna där dom ligger och bygga trädäcket på? Eller kommer vi få problem med myrorna då?

Jag har hällt kokhett vatten på, spolat massor med kallt vatten, lagt ut kanel men inget hjälper! Anticimex kommer hit i dag, men en kompis hade dom hemma för ett par månader sen och fick nåt som skulle vara bra, men myrorna är kvar ändå...

Anmäl
2010-07-23 16:24 #1 av: Loria

Jag är inge myrexpert, men får ni inte bort dem nu med besöket från Anticimex bör ni ta bort plattorna o gräva om. Eventuellt gräva ur och lägga nått slags stenmaterial som inte är lika inbjudande för myror och tvestjärtar.

 

Ett tips för att döda myror på ett inte allt för giftigt sätt är att hälla FUN light åt dem. Aspartam (som FUN sötas med) bryts ner till ett  nervgift och dödar myrorna. Jag är inte säker på om man var tvungen att blanda det med Socker för att göra det mer tilltalande för myrorna, eller om det fungerar utan socker.

 

 

 

Anmäl
2010-07-23 20:14 #2 av: livat

Har testat FUNlight på mina svart och minirödmyror. En del samhällen bara försvann!! Läskigt. Fast en del verkade inte påverkas alls. Hällde lite på ett fat också men då brydde de sig inte om det, ska testa och blanda med socker. Nu blev det väldigt odrygt när jag hällde det direkt i samhällena. Jag är väldigt tveksam till om det är någon idé att gräva upp stenplattorna. Om det är så att ni ska bygga trädäck över götr det då att ni har myror under stenplattorna?

Det finns medel typ Myrr som man löser i vatten och vattnar ner bland plattorna men myrorna kommer ju igen så länge det finns ett torrt ställe. Spännande att hör avad Anticimex säger.

Anmäl
2010-07-23 20:45 #3 av: Tangotime

Killen från Anticimex hade nåt spray som han sprayade och nu har det varit lugnt sen dess så det verkade fungera. Han sa också att vi ska gräva upp minst 15cm under plattorna och lägga stenmjöl och sen stenkross innan vi bygger altanen nästa år. Då kommer dom inte trivas om dom nu skulle överleva.

För min del hade det inte spelat någon större roll om dom bara höll sig just där. Men dom är ju i halva gräsmattan och biter min dotter. Och klättrar på fasaden och det händer ibland att dom kommit in genom våra öppna sovrums fönster. Så om vi bygger altan utan att ta bort plattorna tror jag att vi kommer ha myror på altanen.

Fun light ska jag prova om dom inte försvinner! Kan för övrigt inte förstå att folk kan dricka det...

Anmäl
2010-07-24 17:31 #4 av: livat

Aha skulle de inte gilla stenmjöl! Bra att veta för de har dragit iväg med den sand som ligger under våra plattor. Förstår att du vill ha bort dem om de är så överallt!

Anmäl
2010-07-25 23:21 #5 av: Branneli

Ähmmm, här har myrorn "grävt" upp stenmjölet. Vi håller dem i schack med myrr Oskyldig

 

Anmäl
2010-07-26 00:54 #6 av: mariatingsund

myror håller sig utomhus, men tvestjärtar kommer in i huset, dessutom är de så fruktansvärt äckliga. Vi har inte haft dem innan, men nu i sommar blev det explosionsartat, precis i vår innegård.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2010-07-26 10:46 #7 av: Tangotime

#6 Men mina föräldrar har haft problem med myror inne. Och här kryper dom ju in så utomhus håller dom sig inte.

När jag var liten hyrde familjen en stuga i danmark. Där var så mycket tvestjärtar att dom kröp över på oss när vi torkade händerna på handdukarna i köket. Super äckligt! 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.