Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Fikonträd till uterummet

2010-07-14 11:59 #0 av: Maria

Just det, Fikonträd står på önskelistan men var hittar jag det lämpligast?Glad

/Maria

 

Anmäl
2010-07-14 14:45 #1 av: flaxss

de flesta plantskolor och kedjor ha fikon hemma. om inte kan dom ta hem det. splendorplant vilket är en grosssit till många plantskolor har fikon både Brown turkey och desert king. så fråga din lokal kedja/plantskolam om dom kan ta hem därifrån.

sedan finns det ju lite olika namnsorter i butikerna, dom tre vanligaste sorterna i sverige är

Bornholmsfikonet (den har många synonym) - detta tycker jag är en ganska dålig sort, med dålig härdighet. plus får fikonet detta namn för att ''folk'' tror dom är väldigt härdiga. så bland dom som heter bornholm finns det igentligen många olika sorter som inte är äkta bornholmsfikon. man fuskar alltså. ''de flesta'' får bruna eller svarta fikon med varierande smak och form. härdigeht ner till -10c -13c.

Fikonet ''Brown turkey'' - en bra och härdig sort tål ca -15c. denna får bra med skörd och medelstora mörk bruna/lila goda fikon. växer bra i kruka och har vackra blad.

Fikonet ''desert king'' - den härdigaste tål ca -16c -18c. växer bra i kruka. får bra med skörd. får stora gröna fikon med rött fruktkött söt och dog smak.

fikonet mår bra av att övervintra svalt men frostfritt. dom vill ha lucker och kalkrikjord.

 

Anmäl
2010-07-14 14:52 #2 av: Maria

Oh, Jösses vilken informationFörvånad Tack så jättemycketGlad

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.